Duurzaam > energie

Na Al Gore zal het iedereen duidelijk zijn: een huis moet zó ontworpen zijn dat het een minimum aan energie verbruikt. De keuze voor een smal huis is daarom een slimme: we verminderen op deze manier het buitenoppervlak waar energie verloren kan gaan.

De buitenschil is zeer goed geïsoleerd en doordat we met prefab onderdelen werken sluiten ze naadloos op elkaar aan en is het warmteverlies minimaal.De toepassing van vloerverwarming met een lage temperatuur is een andere slimme keuze. Comfortabel en energiezuinig. Bijkomend voordeel: door het ontbreken van radiatoren zijn je ruimtes optimaal in te richten. En als je later een wandje wilt verplaatsen, dan hoef je niet de hele installatie aan te passen. Door zo naar een huis te kijken wordt het toekomstbestendig. Flexibel.

Fotovoltaïsche cellen

Maar het kan nog veel beter en we moedigen je graag aan om het ook echt te doen. Het Slimhus is namelijk zeer geschikt om als energieneutraal huis uit te voeren. Het toevoegen van bijvoorbeeld een zonneboiler, fotovoltaïsche cellen (zonnepanelen) en warmteterugwinning bij de douche is eenvoudig en levert al veel energiebesparing op. Nog beter wordt het wanneer we bijvoorbeeld warmte-koudeopslag in de bodem gaan toepassen. Het hangt van de locatie af of dit kan worden toegepast, maar we kunnen vrij snel bepalen of dit kan en wat het dan kost.

in techniek