Tentoonstelling: Woonportretten

Tip voor de herfstige weekenden: bij architectuurcentrum Aorta in Utrecht is nog t/m 5 november de tentoonstelling “Woonportretten. Particulier opdrachtgeverschap in beeld.” te bezoeken. In deze tentoonstelling zijn van tien CPO projecten de ervaringen van bewoners en architecten vastgelegd.De tentoonstelling biedt een aardig overzicht van voorbeelden waarbij bewoners als groep in een vroeg stadium zijn betrokken bij de planvorming van hun eigen huis. Zowel woningzoekenden als aanbieders experimenteren in toenemende mate met dit vraagstuk. Hoe creëren we een een gevarieerde en betaalbare woningmarkt die tegemoet komt aan de hedendaagse diversiteit aan wensen en behoeften? De verzamelnaam voor dit soort woningbouwprojecten is Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

Meer informatie op de website van Aorta >>

 

in inspiratie & leesvoer