Slimhus, wat is dat?

Slimhus is een product; bedacht door atelier PRO architekten, en uitgewerkt samen met Barli.

#co-creatie
Slimhus is bedoeld voor mensen die graag in de stad wonen, geen hoge hypotheek wensen, maar toch de voordelen van een zelf ontworpen huis willen. Indeling en gevels zijn volledig naar eigen inzicht aan te passen.

#maatwerk
Met een uitgekiend houtskeletbouw-systeeem kan het Slimhus op smalle binnenstedelijke locaties gemakkelijk en relatief snel opgebouwd worden. Bouw(plaats)kosten worden kleiner door de woning in kleine serie neer te zetten. Een basis Slimhus kost circa 112.000,- euro, exclusief grond.

#flexibel
Het Slimhus is naar wens uit te breiden. De basis woning is 2 bouwlagen hoog, 3,9 meter breed (kavelbreedte 4,2 meter) en heeft een houten of bakstenen gevel. Maar een of twee extra verdiepingen, een dieper huis, dakterras, tweede badkamer: het kan allemaal. Nu, maar ook later.

#binnenstedelijk
Met het Slimhus kan op kleinschalige wijze de stad zich blijven ontwikkelen. Kopers krijgen de kans hun eigen wensen vorm te geven, en in een collectief van verschillende woningen ontstaat zo een verrassende combinatie die past bij de diversiteit van de binnenstad.

#verkennend
Slimhus zoekt naar lege plekken in de stad. Ruimte waar al een tijdje niets gebeurd, maar waar het prima wonen is. Holle kiezen, lege kavels voor nieuwe mogelijkheden.

Wij zoeken particulieren om individueel mee te bouwen of om een groep te vormen. Zoek je een slim en betaalbaar huis of heb je zelf al een kavel: meld je om de mogelijkheden te bespreken.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden van een Slimhus? Lees dan vooral verder. En als je vragen hebt, mail of bel gerust. We horen graag van je.

in ontwerp