Veemarktterrein: ons idee voor E

Vlek E is een strook aan de noordzijde van het Veemarktterrein, grenzend aan het water en met vrij uitzicht op de sportvelden. We zijn op zoek naar mensen die ons idee voor deze plek wel zien zitten. We willen namelijk met een groepje geïnteresseerden (de toekomstige bewoners) een bod doen om deze huizen te gaan bouwen.

Veemarkt_Google_site

Wat hebben we bedacht? We vinden dat er wat te kiezen moet zijn en we willen geen lange rij huizen maken: een gevoel van ruimte is belangrijk! We zijn namelijk gevallen voor iets dat alleen vlek E binnen het gebied heeft: het blijvende vrije uitzicht! Van alle mogelijkheden die we zagen hebben we de twee leukste manieren van wonen uitgewerkt. Verderop leggen we dat uitgebreid uit.

Door korte rijtjes van de twee woningtypes te mengen ontstaat een prettig afwisselend straatbeeld. Hoe afwisselend het wordt hangt af van de interesse voor de beide types. Om een idee te geven wat het zou kunnen zijn hebben we een (fictieve) situatie wat verder uitgewerkt.

Veemarkt_Situatie_Slimhus

> Kijk hoe je dit Slimhus aan de vlonder zou kunnen gebruiken.

Het andere woningtype dat we voor deze plek hebben ontworpen staat dichter bij de straat en heeft een tuin die grenst aan het water. De garage wordt dan onderdeel van het huis:

Veemarkt_Situatie_Variant

De indeling van dit huis nodigt uit om er anders in te wonen dat bij het Slimhus dat aan de vlonder staat.
> Hier kun je meer vinden over hoe dit huis kan worden ingedeeld.

Nog iets dat een rol speelt: de gemeente wil dat we twee parkeerplaatsen per woning maken. Als iedereen dat op zijn eigen kavel moet oplossen zou dat betekenen dat de hele straat vol komt te staan met auto’s! Omdat dat slecht is voor de straat en voor je woongenot willen we iets anders maken. Door de helft van het parkeren in kleinere plekken te clusteren ontstaat er ruimte tussen twee rijtjes huizen. Bovendien kan die tussenruimte ook worden ingezet voor sociale activiteiten als een buurtfeestje of een barbecue! En als je het slim inricht kun je er ook jeu-de-boulen.

Veemarkt_Situatie_Parkeren

 

in utrecht