Je basishuis vergroten

Afhankelijk van wat je gewenste situatie is, kun je het basishuis vergroten. Dat kan bij de start of later, wanneer je er al enkele jaren woont. Hieronder zie je behalve een vergroting van je woonoppervlak ook wat mogelijkheden om je indeling anders te maken. Dit zijn slechts suggesties, het kan ook anders. De kosten van onderstaande uitbreidingen zullen we binnenkort aanvullen.

Zoals je ziet levert het verlengen van je woongedeelte met 1.80 meter al behoorlijk wat extra ruimte op:

huis uitgebreid A2 plattegrond

Wat meer slaapruimte en/of bergruimte? Dat kan. Het verlengen van je 1e verdieping kan natuurlijk alleen als je op de begane grond ook de uitbreiding maakt. Hier laten we zien dat je nu een bad en een douche in je badkamer kunt plaatsen. En dat je keuken in het midden zou kunnen. Nog een optie: de ruimte onder je trap is als extra kast in te zetten. Kies maar wat je handig vindt!

huis uitgebreid A3 plattegrond

Een 2e verdieping geeft weer wat meer mogelijkheden. Wanneer je die verdieping niet volledig bouwt kun je eventueel ook nog een dakterras maken. Daarvoor maken we een deur naar het terras, een hekwerk en een houten vlonder:

huis uitgebreid A4 plattegrond

Wanneer je tuin wat ongunstiger op de zon georiënteerd is, kan het handig zijn om je dakterras juist aan de andere kant te maken. Hier zie je wat het dan zou kunnen worden. De kosten zijn hetzelfde als bij de dakopbouw aan de andere kant:

huis uitgebreid A5 plattegrond

Heb je liever een volledige 2e verdieping dan krijg je weliswaar geen dakterras, maar wel veel ruimte! Hieronder zie je wat het betekent als je keuken aan de entreekant staat. Een apart toilet? Zo kan dat eruit zien:

huis uitgebreid A6 plattegrond

Het is ook nog mogelijk om een 3e en zelfs een 4e verdieping toe te voegen. Wanneer je dat graag wilt, kun je het best even laten zien hoe je de indeling zou willen. We maken dan een offerte op maat voor je.

in techniek